Autor |
Wiadomość |
evita |
Wysłany: Sob 9:34, 10 Cze 2006 Temat postu: |
|
Witam nową koleżankę
... a Wy nie wiecie że przez żołądek do serca?!? ( takiego TM-owsko-forumowego ) ... |
|
|
kasia27 |
Wysłany: Sob 0:26, 10 Cze 2006 Temat postu: |
|
miron napisał: | widzę że zaczęłaś od kulinarnego wejścia |
Ja uwielbiać gotować
wielebniak napisał: | Dlaczego mi wyszło , że Kasia jest z Czech ?? |
Mieszkam przy samiutkiej granicy
Wielgaśne dzięki za przemiłe przywitanie. Pozdrawiam. |
|
|
wielebniak |
Wysłany: Czw 8:31, 08 Cze 2006 Temat postu: |
|
Dlaczego mi wyszło , że Kasia jest z Czech ?? Czyżby Ławeczka wypłynęła poza granice Polanda ?? (albo ja sie nie znam na współżędnych geograficznych)
Sory za offa |
|
|
miron |
Wysłany: Czw 7:14, 08 Cze 2006 Temat postu: |
|
cześć Kasia ... widzę że zaczęłaś od kulinarnego wejścia
a więc życze równiez smacznego i mam nadzieję że udało mi sie zwerbować nową forumowiczkę
jako że ja mam swojego Aniołka możę zachęcę innych choopaków na przygotowanie jakiegoś miłego powitania ?? jest ktoś chetny ??
Kasiu życze Ci stu postów na początek i dobrej zabawy wsród nas ... |
|
|
kasia27 |
Wysłany: Czw 1:10, 08 Cze 2006 Temat postu: Sernik bez pieczenia |
|
Składniki:
Masa serowa:
4 serki waniliowe homogenizowane (4 X 15 dag)
25 dag masła
4 żółtka
3 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
2 pełne łyżki żelatyny
5 dag rodzynek
5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
aromat rumowy
Ponadto:
5 dag białej czekolady
5 dag mlecznej czekolady
ok. 6 łyżek mleka
ok. 1/2 szklanki orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Rodzynki zalać gorącą wodą dodać kilka kropel aromatu rumowego i zostawić na ok. 1 godzinę. Następnie osączyć je z wody. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzić.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać stopniowo serki waniliowe, żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Na koniec dodać ostudzoną żelatynę, rodzynki i skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszać.
Średniej wielkości tortownicę posmarować olejem. Orzechy włoskie drobno pokroić i obsypać nimi boki tortownicy. Następnie masę serową wyłożyć do tortownicy. Każdą czekoladę rozpuścić osobno z ok. 3 łyżkami mleka i polać nimi sernik. Schłodzić w lodówce.
Smacznego. |
|
|